Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
Logo Δήμου Σκοπέλου
Δελτία Τύπου
Share It!
Τρίτη 9.01.2024
Μήνυμα του Αντιδημάρχου Σκοπέλου – Αρμόδιου των ζώων συντροφιάς & των αδέσποτων ζώων

Αγαπητές Συμπολίτισσες,

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Όπως όλοι γνωρίζουμε, στο όμορφο νησί μας πέρα από τις καταγάλανες θάλασσες, πέρα από το καταπράσινο δάσος μας, πέρα από κάθε ομορφιά, συμβιώνουν ανάμεσά μας και μικρά αδέσποτα ζώα, κυρίως γάτες.

Το ζήτημα αυτό έχει μεγιστοποιηθεί αρκετά την τελευταία δεκαπενταετία και γι’ αυτό οι προσπάθειες όλων των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων (όπως φιλοζωικών σωματείων, εθελοντών, δημοτών και δημοτικών αρχών) τα τελευταία τρία χρόνια είναι πολύ εντατικές.

Ξεκινώντας λοιπόν τη νέα χρονιά, προσπαθώντας ως Δήμος Σκοπέλου να βρούμε την βέλτιστη λύση, δημιουργούμε μικρές ομάδες εθελοντών κατά τόπους σ’ όλους τους οικισμούς του νησιού με σκοπό η διαδικασία της σίτισης αυτών να αποτελεί φροντίδα όλων μας.

Οφείλουμε ως άνθρωποι πρώτα και ως δημότες του νησιού να προσπαθήσουμε τα μέγιστα γι’ αυτές τις ψυχές.

Ο Δήμος Σκοπέλου το προσεχές διάστημα σε συνεργασία με τους εθελοντές και τα φιλοζωικά σωματεία που εδρεύουν στο νησί μας θα τοποθετήσει ταΐστρες σε όλους τους οικισμούς, σύμφωνες με το (Ν.4830), που σκοπό έχουν την καλύτερη κάλυψη της ανάγκης των αδέσποτων ζώων για τροφή, αποφεύγοντας έτσι τη συγκέντρωση τους κοντά στους κάδους.

Στη συνέχεια αυτής της προσπάθειας θα δημοσιευθεί το σχέδιο δράσης μετά  την σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής που θα δημιουργηθεί εντός των ημερών.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω πως το πλαίσιο νόμου, ακόμη και για ζώα συντροφιάς, έχει αυστηροποιηθεί και οφείλουμε όλοι μας να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες.
Η ιστοσελίδα που χρειάζεται να μελετήσουμε είναι η ακόλουθη https://pet.gov.gr/emzs-ui/ .

Κλείνοντας χρειάζεται, βήμα βήμα όλοι μαζί λίγο λίγο να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτές τις μικρές ζωούλες να επιβιώσουν.

Ας δείξουμε την ανθρωπιά μας.

Στη συνέχεια, παρατίθενται οι σύνδεσμοι για την εγγραφή των εθελοντών σίτισης στους οικισμούς του νησιού.

* Οικισμός Σκοπέλου:

https://forms.gle/NqnaS442JTtaBGUm9

* Οικισμός Νέου Κλήματος :

https://forms.gle/MwubYbMWepedgRFW6

* Οικισμός Γλώσσας- Λουτρακίου:

https://forms.gle/ynRQq8MKCMBu1iJH7

 

Παρακαλούμε τους κατοίκους της Σκοπέλου σε περίπτωση που εντοπίζουν αδέσποτα που χρήζουν κτηνιατρικής περίθαλψης (στείρωσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κτλ.) να επικοινωνούν με τα κάτωθι τηλέφωνα:

  • Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κα. Ελισάβετ Μακαρατζή (τηλ. 2424350107)
  •  Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μαντάς Δαμιανός-Ανάργυρος  (τηλ.:  6930075208 ).

 

Με τα τιμής,

Δαμιανός Ανάργυρος

Μαντάς

Αντιδήμαρχος Σκοπέλου,

με αρμοδιότητα στον τομέα των ζώων συντροφιάς & των αδέσποτων