Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
Logo Δήμου Σκοπέλου
Ζώα συντροφιάς
Share It!

Ο Δήμος Σκοπέλου, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του νησιού μας, καλεί εκ νέου όσους κατοίκους του επιθυμούν να γίνουν εθελοντές.

Χωρίς τη συμμετοχή των ανθρώπων του τόπου μας, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει!

Εάν έχετε ελεύθερο χρόνο, εάν αγαπάτε τον εθελοντισμό και τις αδέσποτες ψυχές, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμμετέχετε στην προσπάθειά μας.

Δηλώστε εθελοντής – φιλόζωος στον Δήμο Σκοπέλου, συμπληρώνοντας την ειδική αίτηση εθελοντή φιλόζωου την οποία θα βρείτε εδώ και αποστέλλοντάς την στο email: kathinioti@skopelos.gov.gr, προκειμένου να δημιουργηθεί δίκτυο εθελοντών φιλόζωων στο Δήμο μας.

Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρέωση θέλει όμως υπευθυνότητα.

Βοηθήστε μας να τα βοηθήσουμε!

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, όλοι οι Δήμοι βάσει του νόμου 4039/2012 που ήταν σε ισχύ και του νόμου 4830/2021 που είναι σε ισχύ, υποχρεούνται να έχουν πρόγραμμα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ο Δήμος Σκοπέλου είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει ως οφείλει, πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμού και σήμανσης των αδέσποτων ζώων.

Το πρόγραμμα που είναι σε ισχύ αυτή την στιγμή, υλοποιείται από την «Κτηνιατρική φροντίδα Ο.Ε.».

Παρακαλούμε τους κατοίκους της Σκοπέλου σε περίπτωση που εντοπίζουν αδέσποτα που χρήζουν κτηνιατρικής περίθαλψης (στείρωσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κτλ.) να επικοινωνούν με την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του   Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κα. Ελισάβετ Μακαρατζή (τηλ. 2424350107) ή την Αρμόδια Αντιδήμαρχο κα. Σταματούλα Κουκορίνη – Φύβγα (τηλ.: 6983717851).

 

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Φόρμα Εθελοντή

  1. ΟΝΟΜΑ

  2. ΕΠΩΝΥΜΟ  3. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


  4. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ - ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ

  5. Δυνατότητα φιλοξενίας αδέσποτων ζώων

   Δυνατότητα φιλοξενίας αδέσποτων ζώων σε εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν είναι δυνατόν να αφεθούν στο δρόμο.

  6. Μεταφορά άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων

   Δυνατότητα μεταφοράς άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων στο κτηνιατρείο όπου υπάρχει ενεργή σύμβαση, σε εξαιρετικές επείγουσες περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η μεταφορά τους από υπαλλήλους του Δήμου.

  7. Εθελοντής σίτισης

  Ψάχνουν Σπίτι

  Δεν υπάρχουν αδέσποτα ζωάκια προς υιοθεσία