Σάββατο 13 Απριλίου 2024
Logo Δήμου Σκοπέλου
Δελτία Τύπου
Share It!
Τετάρτη 17.05.2023
«30 χρόνια Δημοτική Ιματιοθήκη Παραδοσιακής Ενδυμασίας»  του Δήμου Σκοπέλου

                   

1.

 

O Δήμαρχος κ. Σταμάτης Περίσσης με τις φορεσιές της Δημοτικής Ιματιοθήκης

 

Το Σάββατο ,13 Μαΐου 2023, στον πολυχώρο «ΟΡΦΕΑΣ» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σε κλίμα συγκίνησης, η εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Σκοπέλου για τα 30 χρόνια της Δημοτικής του Ιματιοθήκης Παραδοσιακής Ενδυμασίας και στην οποία  τιμήθηκε η επί τριάντα (30) χρόνια εθελόντρια της κα Κατερίνα Μπετσάνη σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση όλων των φορεσιών της Ιματιοθήκης,  βίντεο, φωτογραφίες, χορευτικά καθώς και ομιλίες  από τον Δήμαρχο, ο οποίος  μαζί με κάποια μέλη της σημερινής Δημοτικής Αρχής ήταν αυτοί που πριν 30 χρόνια, ως νέοι τότε στην τοπική διοίκηση, δημιούργησαν την συγκεκριμένη δομή, από  την ίδια την κα Κατερίνα Μπετσάνη η οποία έκανε μία ιστορική ανάδρομη, από την κόρη της Σπυριδούλα και από την κα Άσπα Καπουρνιώτου  Έφορο Ιματιοθήκης του Λύκειου Ελληνίδων Βόλου. Στην εκδήλωση μίλησαν ο κ. Μιχαήλ Παππάς, Φωτογράφος, η κα Βίκυ Χιουρέα, Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου των Η.Π.Α., Σχεδιάστρια Μόδας  και η κα Ειρήνη Μαλάμου Συγγραφέας του βιβλίου «Μαύρου Νυφικού» Εκδόσεις Λιβάνη οι οποίοι έχουν εμπνευστεί ο καθένας στον τομέα του, φωτογραφία, σχέδιο μόδας και συγγραφή, από την παραδοσιακή ενδυμασία της Σκοπέλου. Ειδική αναφορά υπήρξε και στον πρώτο χοροδιδάσκαλο κ. Αθανάσιο Μπέα, ο οποίος είχε στείλει κι ένα συγκινητικό μήνυμα για την ημέρα.

2.

O Δήμαρχος κ. Σταμάτης Περίσσης

 

3.

Η κα Κατερίνα Μπετσάνη

 

4.

Η κα Σπυριδούλα Μπετσάνη

 

5

 

 

 

6

 

 

7.

 

Η κα Άσπα Καπουρνιώτου, έφορος της Ιματιοθήκης του Λύκειου Ελληνίδων Βόλου

 

8.

Ο κ. Μιχαήλ Παππάς, φωτογράφος

 

9

Η κα Βίκυ Χιουρέα, σχεδιάστρια μόδας

 

10.

Η κα Βίκυ Χιουρέα, σχεδιάστρια μόδας με την κα Κατερίνα Μπετσάνη και τις δημιουργίες της

 

 

11.

Ο Δήμαρχος κ. Σταμάτης Περίσσης με την κα Κατερίνα Μπετσάνη

 

 

Τιμητικούς επαίνους έλαβαν ακόμη η κα Άσπα Καπουρνιώτου Έφορος του Λύκειου Ελληνίδων Βόλου και ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου για την προσφορά τους στη δημιουργία και διατήρηση της Δημοτικής Ιματιοθήκης.

10

11

 

12

Η κα Ειρήνη Μαλάμου, συγγραφέας

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άγγελος Ξηντάρης ο Αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Βούλγαρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σκοπέλου κ. Χρυσοφός Παντελής, Σώματα Ασφαλείας και πλήθος κόσμου, οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους χορηγούς μας  Hellenic Seaways , «Σπύρου Όμιλος Επιχειρήσεων» και Κοχύλη-Καφέ-Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο καθώς και όλους όσους συμμετείχαν για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, τους καλεσμένους  και το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε.

 

Δήμος Σκοπέλου