Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
Logo Δήμου Σκοπέλου
Δελτία Τύπου
Share It!
Δευτέρα 13.02.2023
Ευχαριστήριο & Σημεία συγκέντρωσης αγαθών για τα θύματα Τουρκίας – Συρίας

                                                                                                                         Σκόπελος, 13-02-2023

 

Ο Δήμος Σκοπέλου συμμετείχε στην πανελλαδική πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία, απευθύνοντας κάλεσμα προσφοράς στους κατοίκους του σε είδη πρώτης ανάγκης.

 

Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την προσπάθειά μας δείχνοντας εμπράκτως ανθρωπιά  και κοινωνική αλληλεγγύη.

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους του νησιού μας ότι, συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία στα κάτωθι σημεία:

 

  • Στην κοινότητα της Σκοπέλου:

 

Η ενορία Παναγία Φανερωμένη συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς:

 

Εμφιαλωμένα νερά, καινούργια κλινοσκεπάσματα ( Κουβέρτες, παπλώματα και ρούχα) γάλα μακράς διαρκείας, φάρμακα, ζυμαρικά , όσπρια , ρύζι ).

 

Για όποιον επιθυμεί να προσφέρει η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στην μεταφορική του κ. Γκούμα έως την Τετάρτη 15/02 το μεσημέρι.

 

(Παρακαλείστε να τοποθετήσετε τα είδη σε κουτί με μέγιστο βάρος τα 20 κιλά για να μπορούν να μεταφερθούν)

 

  • Στην κοινότητα της Γλώσσας:

 

Στην ενορία της Γλώσσας Σκοπέλου

 

Στον Ι.Ν. Παναγίας Ελευθερώτριας (απέναντι από τα σχολεία ) Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 και ώρες 10:00πμ έως 12μμ.

 

Σε όσους προσφέρουν, θα δίδεται και απόδειξη της προσφοράς τους σε είδη. Κατόπιν θα συγκεντρωθούν και θα προωθηθούν στην Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», προκειμένου, εν συνεχεία, διά των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

 

Υπεύθυνη: Κική Τριανταφύλλου.

 

 ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ