Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
Logo Δήμου Σκοπέλου
Δελτία Τύπου
Share It!
Παρασκευή 18.11.2022
«Όταν η Λογοτεχνία συναντά την Μουσική»

Ο Δήμος Σκοπέλου εγκαινιάζει μία νέα πολιτιστική ενότητα. Διοργανώνει βραδιές Λογοτεχνίας, βραδιές με συζήτηση και ιδιαίτερες απόψεις. Κάθε συνάντηση και ένας ξεχωριστός εκπρόσωπος του χώρου, κάθε βραδιά και ένας διάλογος.

     

Στη πρώτη συνάντησή μας με τίτλο : «Όταν η Λογοτεχνία συναντά τη Μουσική»  το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 στο “Bardon” θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα στο «Βρώμικο Ψωμί» του Σαββόπουλου μέσα από τα μάτια του συγγραφέα Χριστόφορου Κάσδαγλη και στο « Μεγάλο Ερωτικό» του Χατζιδάκι από την οπτική του συγγραφέα Αλέξη Βάκη, εκδόσεων ΟΞΥ, σειρά βιβλίων ‘’33 ⅓’’.

Οι εκδόσεις Οξύ, σε συνεργασία με το Avopolis.gr, παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό τη διεθνώς αγαπημένη μουσική σειρά βιβλίων ‘’33 ⅓’’, που επικεντρώνεται σε δίσκους– ορόσημα της ροκ –και όχι μόνο– μουσική. Μέσα από συνεντεύξεις με δημιουργούς και συντελεστές, προσωπικές αφηγήσεις και διεξοδικές μουσικές αναλύσεις, συγγραφείς και κριτικοί συνεισφέρουν στη σειρά ‘’33 ⅓’’ φωτίζοντας το ιστορικό και καλλιτεχνικό πλαίσιο του κάθε δίσκου, καθώς και άγνωστες πλευρές της σύνθεσης, της ηχογράφησης και της απήχησης των άλμπουμ που σημάδεψαν την παγκόσμια μουσική σκηνή, έδωσαν το έναυσμα για καλλιτεχνικά και κοινωνικά κινήματα, επέδρασαν καταλυτικά στη σύγχρονη μουσική ιστορία και κοσμούν διαχρονικά τις δισκοθήκες βινυλίου εκατομμυρίων μουσικόφιλων σε όλο τον κόσμο.

 

Συγγραφέας: κ. Χριστόφορος Κάσδαγλης

Συντονιστής: κ. Ισίδωρος Φαμελιάρης

Ομιλήτριες: κα Όλγα Μιχελή, εκπαιδευτικός και κα Λία Πέγιου, νηπιαγωγός

Συντελεστές: Βιβλιοπωλείο Χωχαρούπα και BARDON Bar

Διοργανωτής: Δήμος Σκοπέλου

Την εκδήλωση θα ντύσουν μουσικά οι καλλιτέχνες κα Ιωάννα Μαρούλη και ο κ. Ευάγγελος Καραμήντζας.

 

Σας περιμένουμε να ομορφύνουμε τις βραδιές του χειμώνα.

 

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου

Σταμάτης Περίσσης