Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
Logo Δήμου Σκοπέλου
Δελτία Τύπου
Share It!
Τετάρτη 14.09.2022
Μήνυμα Δημάρχου Σκοπέλου προς τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023

Αγαπητά μου παιδιά,

ο άνθρωπος αποτελείται από σώμα και ψυχή. «Άνθρωπος» σημαίνει κοιτάζω ψηλά (άνω θρώσκω).

Στη πορεία της ζωής σας μορφώνεστε. «Μόρφωση» σημαίνει δίνω μορφή.

Η μόρφωση του κάθε ανθρώπου ξεκινά από τη βρεφική του ηλικία. Οι θεμελιώδεις αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης που οφείλει η παλαιότερη γενιά να μεταλαμπαδεύσει στη νέα είναι η Αγάπη, η Καλοσύνη, η Ευτυχία, η Αλήθεια, η Φαντασία, η Ισότητα κ.α.

Σας εύχομαι ολόψυχα η φετινή χρονιά να σας γεμίσει όμορφες στιγμές, γεμάτες εμπειρίες. Να αγαπάτε, να γελάτε, να παίζετε, να σέβεστε ο ένας τον άλλον, να είστε πρόθυμα, να ασχολείστε με δημιουργικές και ωφέλιμες δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός και η μουσική, να είστε συγκεντρωμένα στην εκπαίδευσή σας και να μελετάτε.

Ευελπιστώ η «μορφή» που θα σας δοθεί στο τέλος της μόρφωσή σας να είναι αυτή που θα σας κάνει χρηστούς πολίτες στην κοινωνία και χαρούμενους, ευγενικούς, γεμάτους καλοσύνη και αγάπη ανθρώπους.

Αρωγοί σας σε αυτό το ταξίδι είναι οι γονείς σας, οι εκπαιδευτικοί, η ίδια η κοινωνία.

Ο Δήμος με πρωτεργάτες τις Σχολικές Επιτροπές και τους Προέδρους τους είμαστε συνοδοιπόροι σας. Η φροντίδα των σχολικών μονάδων και η αναβάθμιση των υποδομών τους, αποτελεί για εμάς άμεση προτεραιότητα καθότι εκπαιδευτικός κι εγώ. Για τη Γλώσσα έχει ήδη υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό η Προγραμματική Σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων. Για τη Σκόπελο έχει ήδη ενταχθεί η μετατροπή , ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των υπαρχουσών σχολικών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου κτιρίου του Γυμνασίου ώστε να στεγάσει και το ΕΠΑΛ, καθώς και η ανακατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου . Επίσης, τοποθετήθηκαν σε όλα τα σχολεία ελαστικά δάπεδα προαυλίων καθώς η εκπόνηση των μελετών πυροπροστασίας τους βρίσκεται στο στάδιο ανάθεσης .

Ονειρευόμαστε ένα «πρότυπο» σχολείο τόσο για σας όσο και για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με την ορθή καθοδήγησή τους συμβάλουν στη διαμόρφωσή σας .

Καλό σας ταξίδι!”

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου

Σταμάτης Περίσσης