Τρίτη 21 Μαΐου 2024
Logo Δήμου Σκοπέλου
Αταξινόμητα
Share It!
Τετάρτη 26.04.2023
«ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ –ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΟΥ 2023»

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο λογοτεχνίας με τίτλο : “ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ «Νίκος Μάρκου» 2023”.

Καταξιωμένοι λογοτέχνες και ποιητές πλαισίωσαν την συγκεκριμένη εκδήλωση ταξιδεύοντάς μας σε λογοτεχνικά και ποιητικά μονοπάτια.

Η εκδήλωση έφερε το όνομα του εμπνευστή και συντονιστή του τότε θεσμού, Νίκου Μάρκου, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «ΟΡΦΕΑ».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι Σκοπέλου και πλήθος Σκοπελιτών που απόλαυσαν το τριήμερο.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων , Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή , ο  Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Μαγνησία κ. Αθανάσιος  Λιούπης και ο  Βουλευτής Μαγνησίας του Σύριζα κ. Αλέξανδρος  Μεϊκόπουλος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της επιτροπής πολιτισμού του Δήμου, στην συγγραφέα κα Ειρήνη Μαλάμου η οποία κάλεσε τον κ. Ιωάννη Καλπούζου, στην Φιλόλογο κα Κατερίνα Παπαδοπούλου που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης της 2ης και 3ης ημέρας , η οποία μας έφερε σε επαφή και ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους με τους συγγραφείς  κ. Θωμά Κοροβίνη, κα Έυη Κουτρουμπάκη, κ.  Κώστα Μπαρμπάτση πεζογράφοι της 2ης μέρας και την κα  Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη , κ. Θωμά Ιωάννου, κα Ελένη Κοσμά, η οποία κατάγεται από το νησί μας , ποιητές της 3ης ημέρας, με συντονίστρια τη κα Λίζυ Τσιριμώκου.

Επιπλέον, ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση  και ιδιαιτέρως τους χορηγούς  τη  Ναυτιλιακή Εταιρεία Hellenic Seaways και τα Ξενοδοχεία Άκτη, Ανέλλη, Ρεγγίνα και Ρήγας, καθώς και  το βιβλιοπωλείο Χωχαρούπα για τη συμμετοχή του.

 

Φωτογραφίες της εκδήλωσης :

 

 

Ο  λογοτέχνης κ. Ιωάννης Καλπούζος

Ο Δήμαρχος κ. Σταμάτης Περίσσης με τον λογοτέχνη κ. Ιωάννη Καλπούζο

 

 

 

Οι πεζογράφοι :  (από αριστερά) κ. Θωμάς Κοροβίνης, κα Έυη Κουτρουμπάκη, κ.  Κώστας Μπαρμπάτσης

 

 

 

Οι ποιητές (από αριστερά) : κ. Θωμάς Ιωάννου, κα Λίζυ Τσιριμώκου (συντονίστρια) , κα Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη και κα Ελένη Κοσμά