Τετάρτη 29 Μαΐου 2024
Logo Δήμου Σκοπέλου
Δελτία Τύπου
Share It!
Παρασκευή 20.01.2023
«Επίσκεψη Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μακρή»

Χθες, Πέμπτη 19  Ιανουαρίου 2023, επισκέφθηκε το νησί μας η  Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή προκειμένου να παραστεί στην παράδοση – παραλαβή ενός νέου υπερσύγχρονου μικρού διαστάσεων ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Η εν λόγω διαδικασία ξεκίνησε με αίτημα του Δημάρχου Σκοπέλου κ. Σταμάτη Περίσση ως προς την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας βλέποντας την ανάγκη μετακίνησης ασθενών στα στενά σοκάκια του νησιού κάτι που δεν ήταν εφικτό  με το ήδη υπάρχον ασθενοφόρο. Η Υφυπουργός ενεργοποιήθηκε άμεσα και ανέλαβε την πρωτοβουλία για την απόκτηση του μέσω χορηγιών. Οι εν λόγω χορηγείς τους οποίους και ευχαριστεί τόσο η Δημοτική Αρχή αλλά και όλο το  νησί για την πολύτιμη αυτή προσφορά τους είναι ο Σκοπελίτης Ιατρός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου «ΙΑΣΩ Θεσσαλίας» κ. Γεώργιος Σταματίου, η ΔΕΔΔΗΕ, η Cosmote, η συμπατριώτισσα μας  κα Τίτη Ψιλάκη-Πετραλιά,  οι εκδόσεις «Κτίριο» του φίλου της Σκοπέλου κ. Παπαϊωάννου και η «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ».

Στο χαιρετισμό της η Υφυπουργός ενημέρωσε ότι θα δημοσιευθεί  άμεσα ο διαγωνισμός σχετικά με το έργο αναβάθμισης και ανακατασκευής των υποδομών του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.

Εικόνα 1. Η Υφυπουργός κατά την παράδοση- παραλαβή του ασθενοφόρου

 

Εικόνα 2. Ο  Αγιασμός

 

Εικόνα 3. Το ασθενοφόρο

 

Εικόνα 4. Το ασθενοφόρο

Στη συνέχεια η Υφυπουργός παρέδωσε σχολικό εξοπλισμό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου («Πεπαρήθειο»), στο 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Σκοπέλου, στο Λύκειο Σκοπέλου και στο  3ο Δημοτικό και 4ο Νηπιαγωγείο Κλήματος κάνοντας συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους.

 

Εικόνα 5. Η Υφυπουργός κατά την παράδοση- παραλαβή του εξοπλισμού στα σχολεία

 

 

Εικόνα 6. Η Υφυπουργός στα σχολεία με  τους εκπαιδευτικούς

 

Εικόνα 7. Η Υφυπουργός στα σχολεία με  τους εκπαιδευτικούς

 

 

Εικόνα 8. Η Υφυπουργός στα σχολεία με  τους εκπαιδευτικούς

 

Εικόνα 9. Η Υφυπουργός στα σχολεία με  τους εκπαιδευτικούς

 

Το απόγευμα παρευρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε ο Δήμος Σκοπέλου σε συνεργασία με τις Σχολικές του Επιτροπές ,Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  για  τους εκπαιδευτικούς του νησιού και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Ακολούθησε εποικοδομητική πολύωρη συζήτηση της Υφυπουργού με τους παρισταμένους για θέματα που τους αφορούσαν.

Εικόνα 10. Η Υφυπουργός με τον Δήμαρχο στην κοπή της Βασιλόπιτας των  εκπαιδευτικών

 

Εικόνα 11. Η Υφυπουργός με τον Δήμαρχο στην κοπή της Βασιλόπιτας  των  εκπαιδευτικών

 

Το φλουρί το κέρδισε η φιλόλογος του ΕΠΑΛ και Λυκείου Σκοπέλου  κα Μαρία Κεφαλά στην οποία ο Δήμαρχος της πρόσφερε ως δώρο μία σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις του  Δήμου.

Εικόνα 12. Ο Δήμαρχος με την τυχερή εκπαιδευτικό κα Μαρία Κεφαλά

Σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, η Υφυπουργός επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό και 3ο Νηπιαγωγείο Γλώσσας και παρέδωσε και εκεί τον σχολικό εξοπλισμό κάνοντας συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Δήμος Σκοπέλου