Τρίτη 21 Μαΐου 2024
Logo Δήμου Σκοπέλου
Δελτία Τύπου
Share It!
Πέμπτη 6.10.2022
Επίσκεψη μελών συλλόγου αποφοίτων του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Wellesley με επικεφαλή τη διακεκριμένη καθηγήτρια Dr. Mary Lefkowitz

Εικόνα 1 :Ο Δήμαρχος κ. Σταμάτης Περίσσης με τη  διακεκριμένη καθηγήτρια κ. Mary Lefkowitz

 

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 επισκέφτηκαν το νησί μας μέλη του συλλόγου αποφοίτων του Αμερικάνικου Πανεπιστήμιου Wellesley με επικεφαλή την διακεκριμένη καθηγήτρια Dr. Mary Lefkowitz. Το Wellesley College είναι γνωστό ότι εδώ και 100 και πλέον χρόνια μορφώνει  χιλιάδες επιτυχημένες γυναίκες του πνεύματος.  Μία από αυτές τις γυναίκες είναι και η κα Mary Lefkowitz, ομότιμη καθηγήτρια Κλασσικών Ελληνικών Σπουδών στο εν λόγω Πανεπιστήμιο. Η κα Lefkowitz απέκτησε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια (1997) ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της στον ελληνικό πολιτισμό, στις ελληνοαμερικανικές πολιτιστικές σχέσεις και στην προώθηση και ανάδειξη των κλασσικών σπουδών. «Με τιμά ιδιαιτέρως το να είμαι Ελληνίδα πολίτις. Μελετώ τους Έλληνες συγγραφείς, φιλοσόφους και ποιητές από την ηλικία των 16 ετών. Η Ελλάδα είναι πάντα στην καρδιά μου», είχε δηλώσει  τότε συγκινημένη.

Η ομάδα της, κατά την επίσκεψή της, ξεναγήθηκε στο Παλαιό Αρχοντικό οικία Αντιγόνης Βακράτσα, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Σταμάτης Περίσσης,  και στην εκκλησία του «Αγίου Μιχαήλ Συνάδων».

Οι επισκέπτες και οι οργανωτές της εν λόγω εκδρομής έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την Σκοπελίτικη φιλοξενία όσο και για την ιστορία και ομορφιά του τόπου μας.

 

 

Ο Δήμαρχος

Σταμάτης Περίσσης