Σάββατο 13 Απριλίου 2024
Logo Δήμου Σκοπέλου
Δελτία Τύπου
Share It!
Δευτέρα 19.12.2022
«Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Νέο Κλήμα και στη Γλώσσα Σκοπέλου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις κεντρικές πλατείες των χωριών Νέου Κλήματος και Γλώσσας Σκοπέλου οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Σκοπέλου με τις Τοπικές Κοινότητες  την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022.

Για τη Γλώσσα:

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία  με τους  Συλλόγους  Γονέων και Κηδεμόνων, τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας και τον σύλλογο επαγγελματιών Γλώσσας.   

Το πρόγραμμα περιλάμβανε :

1.ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΑΜΕΝΟΥ…ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Τα Καλικαντζαράκια έκλεψαν το παραμύθι και το έκρυψαν. Τα παιδιά έπρεπε να λύσουν τους γρίφους, να περάσουν τα εμπόδια, να πάρουν μαζί τους γλυκά και μόνο τότε τα καλικαντζαράκια θα τους έδιναν πίσω το παραμύθι και τα στολίδια για να στολίσουν το δέντρο.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά!

 

2. ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Αφού κατάφεραν τα παιδιά να ανακαλύψουν το χαμένο παραμύθι τους, ήρθε η ώρα της ανάγνωσης. Διαβάσανε το παιδικό βιβλίο «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΛΑΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΑ» , της Κατρίνα Τσάνταλη (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ), το οποίο έδειξε τον τρόπο για να στολίσουνε το δέντρο με τα στολίδια που είχαν ήδη ετοιμάσει τα παιδιά στο «Εργαστήρι Δημιουργικότητας και Φαντασίας». Τέλος, τους μοιράστηκαν τα «Ημερολόγια της ευτυχίας», όπου θα μπορούν να καταγράφουν τα τρία πράγματα που τους έκαναν χαρούμενους την κάθε μέρα του καινούριου χρόνου.

 

3.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ από ομάδα φίλων μας από το εξωτερικό που εδώ και χρόνια μένουν στη Γλώσσα και στο Παλαιό Κλήμα χαρίζοντας μια μουσική νότα.

 

4.ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η θεατρική ομάδα των εφήβων «Φτου και βγαίνω», ετοίμασε και παρουσίασε τη μικρή παράσταση «ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ» (κείμενο και σκηνοθεσία  Τζαχρήστα Αργυρώ), περνώντας μας το μήνυμα ότι πρέπει να ανοίγουμε την καρδιά μας στους έχοντες ανάγκη, όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά όλο το χρόνο, γιατί ο κόσμος δε γίνεται καλύτερος μέσα σε μια νύχτα.

Υπεύθυνη για τις δραστηριότητες των παιδιών και για το «Εργαστήρι Δημιουργικότητας και Φαντασίας» πρόγραμμα του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας,  ήταν η κα Αργυρώ Τζαχρήστα, εκπαιδευτικός.

 

5.Ερχομός του Αϊ Βασίλη με πλούσια δώρα για τα παιδιά σκορπίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

 

Για το Νέο Κλήμα:

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία  με τον  Σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων, τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέου Κλήματος «Η Ενότητα» και τον Αθλητικό Όμιλο «Κεραυνό».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε :

1. FACE PAITING από την κα Ρούλα Ευαγγελινού και κα Νικολέτα Καζατζή.

2.ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, αθλοπαιδίες και διαδραστικά παιχνίδια.

3.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ με συνοδεία κιθάρας από την κα Μεταξία Αρμένη

4.ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ με βεγγαλικά, ο οποίος μοίρασε δώρα στα παιδιά χαρίζοντάς τους χαρά.

5.ΜΟΥΣΙΚΗ (από τον κ. Δάνη Μαντά) και χορό.

Υπεύθυνη για τις δραστηριότητες των παιδιών ήταν η κα Μεταξία Αρμένη.

Τα παιδιά δημιούργησαν μαζί με την κυρία τους Γιούλη Παπαδημητρίου, εκπαιδευτικός, Χριστουγεννιάτικα στολίδια και χειροτεχνίες από φυσικά υλικά.

 

Γενικά:

Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς διοργάνωσαν μπαζάρ με καλαίσθητους πάγκους αναμνηστικών δώρων για την ενίσχυση των συλλόγων τους.

Προσφέρθηκαν: ζεστή σοκολάτα, φρουτώδες ζεστό κρασί, αναψυκτικά,  ποπ κορν και διάφορα γλυκίσματα.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους: ο ιερέας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου  Γλώσσας  Αρχιμ. Αλέξιος Παπασταμούλος,  ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Βαφίνης, Αριστείδης Βούλγαρης και Σταματούλα Κουκορίνη, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Γλώσσας, Κλήματος και Σκοπέλου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστούμε την κα. Παγώνα Τριανταφύλλου (Αϊ Βασίλης Γλώσσας) , τον κ. Μανώλη Σκλάβο (Αϊ Βασίλης Έλιους), τον κ. Παναγιώτη Σκοτίδα για τη δωρεά πλαστικών ποτηριών και πιάτων (στο Έλιος), τον κ. Αποστόλη Καπρή για τα τραπέζια και την επιπλέον παροχή ρεύματος (στο Έλιος) και γενικά  όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και τον κόσμο που παραβρέθηκε δίνοντας ζωντάνια στις πλατείες των χωριών μας .

 

Καλά Χριστούγεννα

& Ευτυχισμένο το Νέο Έτος !

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΓΛΩΣΣΑ

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΛΙΟΣ