Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
Logo Δήμου Σκοπέλου
Δελτία Τύπου
Share It!
Πέμπτη 6.10.2022
«9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού- Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022»

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, ο Δήμος Σκοπέλου σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α) και τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σκοπέλου (Ν.Α.Ο.Σ.) διοργάνωσαν ένα διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022.

Αναλυτικά τα ξημερώματα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου 2022 ο Ολυμπιονίκης μας στην κωπηλασία Νικόλαος Σκιαθίτης (Βολιώτης με καταγωγή από τη Γλώσσα Σκοπέλου) πραγματοποίησε ένα challenge το οποίο αποτελούταν από δύο σκέλη:

Το πρώτο σκέλος περιλάμβανε τη διαδρομή που εκτέλεσε μόνος του κωπηλατικά από μονό σκάφος κωπηλασίας από το λιμάνι του Βόλου προς το λιμάνι της Σκοπέλου απόστασης 52 ναυτικών μιλίων με την άφιξή του το Σάββατο στις 20:00.

 

 

Εικόνα  1 : Ξημερώματα Σαββάτου

 

 

Εικόνα  2 : H ώρα της άφιξης του Ολυμπιονίκη Νικόλαου Σκιαθίτη στο Λιμάνι της Σκοπέλου

 

Εικόνα 3 : Καλωσόρισμα Δημάρχου κ. Σταμάτη Περίσση

Το δεύτερο σκέλος περιλάμβανε μία εκδήλωση-διάλεξη τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ώρα 09:30  στον αίθριο χώρο κάτω από τον βράχο «Παναγία του Πύργου» με αντικείμενο τον Αθλητισμό, τον Ολυμπισμό και τη γνωριμία με το άθλημα της κωπηλασίας.

 

Εικόνα  4: Το  Ολυμπιακό μετάλλιο και ο κότινος του Ολυμπιονίκη κ. Νικόλαου Σκιαθίτη από την Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 που εκτίθονται στο Δημαρχείο Σκοπέλου

 

Εικόνα 5 : Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ.Σταμάτης Περίσσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού και Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Άγγελος Ξηντάρης και ο Αντιδήμαρχος με τους Ολυμπιονίκες κ. Νικόλαο Σκιαθίτη και κ. Δημήτριο Γεωργαλή.

Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όσοι παραβρίσκονται εκεί, τους δόθηκε η δυνατότητα να δούνε από κοντά το Ολυμπιακό του μετάλλιο και το κότινο από την Ολυμπιάδα της Αθήνα το 2004, ολυμπιακές δάδες λαμπαδηδρομιών και το κωπηλατικό σκάφους με τον εξοπλισμό του.

 

 

Εικόνα 6  :  Μεγάλη η  συμμετοχή των σχολικών μονάδων

Στο τέλος, ο διασώστης και Πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Βασίλης Ηλιόπουλος πιστοποιημένος εκπαιδευτής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου απινιδωτή έκανε μία διάλεξη και παρουσίαση των τεχνικών αυτών.

 

Εικόνα  7 : Παρουσίαση των τεχνικών μέσων καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου απινιδωτή  από τον κ. Βασίλη Ηλιόπουλο

Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκε  κι ένας ακόμη Ολυμπιονίκης  ο κ. Δημήτριος Γεωργαλής  Τρικαλινός Έλληνας ποδηλάτης .Για εμάς  είναι μεγάλη τιμή και χαρά να έχουμε έναν δικό μας Ολυμπιονίκη, πρότυπο για τα νέα παιδιά.

 

Ο Αθλητισμός συντελεί στην αρμονική διάπλαση και ευεξία του σώματος και στην καλλιέργεια του πνεύματος, στην διαμόρφωση ήθους και στην ψυχαγωγία. Όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας θα πρέπει να αφιερώνουμε έστω λίγο χρόνο προκειμένου να αθλούμαστε. Ας θυμηθούμε το γνωμικό των αρχαίων ημών προγόνων μας

                            «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ»

κι ας πορευτούμε με αυτό!

  Ο Δήμαρχος

  Σταμάτης Περίσσης