Welcome to official website of Skopelos Isl.

                                                     

LIVE TV   (Δημοτικά Συμβούλια κ.τ.λ.)

Loading...

 

 

 

>                     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 Προκειμένου, στο υπάρχον κτίριο του κινηματογράφου ΟΡΦΕΑΣ να δημιουργηθεί πολυχώρος ψηφιακής και διαδραστικής αναπαράστασης της Σκοπέλου, απαραίτητη προϋπόθεση πρόσβασης είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος από το συγκρότημα.

  Για τον ανωτέρω λόγο, προσκαλούνται οι κάτοικοι που έχουν ιδιοκτησία (οικόπεδο ή οικία) όμορη προς τον κινηματογράφο ΟΡΦΕΑΣ και επιθυμούν να την πωλήσουν στο Δήμο, να υποβάλουν στην υπηρεσία μας δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προσκομίζοντας όλα τα ιδιοκτησιακά έγγραφα αναφέροντας και την τιμή πώλησής της.

  Προθεσμία υποβολής της δήλωσης ορίζεται το χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών από της ημερομηνίας δημοσίευσης της παρούσας στον πίνακα δημοσιεύσεων του Δήμου.

                                                                       Ο Αντιδήμαρχος Σκοπέλου

                                                                           Αριστείδης Βούλγαρης

 

 

 

>   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ              ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

   Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου καλεί τους Βουλευτές της Μαγνησίας, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τους φορείς της Σκοπέλου (συλλόγους, σωματεία, ενώσεις) και τους εργαζομένους του Κέντρου Υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό) σε ευρεία σύσκεψη την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 7 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΞΕΝΙΑ, για ενημέρωση σχετικά με τα σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσης και κτιριακών και άλλων υποδομών της μοναδικης δομής Δημόσιας Υγείας του νησιού και προγραμματισμό κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων, στη βάση του ψηφίσματος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των φορέων της Σκοπέλου, στις 23 Νοεμβρίου, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σκόπελος, 9/12/2019

 

 

 

>   ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ  (2019-2020)

 

 

 

Ευκαιρία δωρεάν εκπαίδευσης νέων νησιωτών και
εύρεσης εργασίας σε πράσινα επαγγέλματα

Το Ευρωπαϊκό έργο YENESIS στο οποίο συμμετέχει το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Σκοπέλου, έχει ως στόχο να βοηθήσει νέους νησιώτες ηλικίας 23-31 ετών που δεν έχουν απασχόληση ή απασχολούνται εποχιακά (Νέοι Εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης ΕΑΕΚ/NEETs) να βρουν εργασία ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στο νησί τους, στις θεματικές ενότητες: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση ενέργειας, βιώσιμος τουρισμός και βιώσιμες μεταφορές.
Το αμέσως επόμενο διάστημα το ΔΑΦΝΗ θα επιλέξει 12 νέους από διαφορετικά νησιά της Ελλάδας, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες που παρουσιάζονται εν συντομία παρακάτω:
1. Πενθήμερη εκπαίδευση στην Αθήνα με στόχο οι συμμετέχοντες να καταλήξουν στην θεματική ενότητα με την οποία θέλουν να ασχοληθούν.
2. Τριήμερο ταξίδι στη Νορβηγία για εξοικείωση με καλές πρακτικές στην εν λόγω θεματική ενότητα.
3. Μαθητεία ενός μήνα σε φορέα του εξωτερικού στην εν λόγω θεματική ενότητα.
4. Εξάμηνη απασχόληση στο νησί τους στην εν λόγω θεματική ενότητα.
Το YENESIS φιλοδοξεί να στηρίξει ουσιαστικά τους νέους νησιώτες, κατευθύνοντάς τους προς τα επαγγέλματα του μέλλοντος, επαγγέλματα δηλαδή με προστιθέμενη αξία στη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών και την ευημερία των κατοίκων τους!
Για να συμμετάσχετε στη διαδικασία επιλογής ωφελούμενων από το έργο θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής στο παρακάτω σύνδεσμο.
Διορία υποβολής αιτήσεων είναι η 30 Νοεμβρίου 2019.
Φόρμα συμμετοχής
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλες τις δραστηριότητες εκτός του νησιού διαμονής του συμμετέχοντα στο πρόγραμμα τα έξοδα καλύπτονται από το έργο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΔΑΦΝΗ, υπόψη κ. Αυγουστίδη: 210 7220837.
 

 

 

>   Σας ενημερώνουμε ότι από τις 8/10/2019 έως τις 21/10/2019 θα γίνονται δηλώσεις αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε το νησί της Σκοπέλου.
    Οι ελαιοπαραγωγοί που επλήγησαν θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ της περιοχής τους έχοντας μαζί τους τη δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε. 2019. Για τη Γλώσσα και το Νέο Κλήμα να απευθύνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ κ. Ευάγγελο Κουμανιτσιώτη τηλ: 2424034183.
Για τη Σκόπελο να απευθύνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ κ. Σκλάβο Πανταζή τηλ: 2424350109. 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

 

>  Αναρτήθηκε στον ιστοχώρο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με ΑΔΑ 6Τ1ΛΟΡΑ3-ΕΥ7, η απόφαση 043/2019 - «Ρυθμίσεις οφειλών πελατών της ΔΕΥΑ Σκοπέλου βάσει του Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73Α)» του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν γνώση της απόφασης και να καταθέσουν αίτηση μέχρι την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, ηλεκτρονικά στην διεύθυνση peldeyas@otenet.gr, ή με φαξ στον αριθμό 24240 23246.

 

 

 

>  Σας ενημερώνουμε ότι από τις 20-6-2019 έως και τις 30-6-2019 θα πραγματοποιούνται εργασίες στη παραλιακή οδό προς Αμπελική - Καραβοτσάκισμα καθώς και στην παράλληλη προς αυτή, από το Ξενοδοχείο “Αμαλία” έως την συμβολή της με την παραλιακή οδό, στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου “Αποκατάσταση δημοτικής οδού από είσοδο λιμανιού προς Αμπελική”.
    Παρακαλούμε μη σταθμεύετε τα οχήματά σας προς διευκόλυνση των εργασιών.

 

 

> Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έξι (6) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019  ΤΗΣ 26 ΜΑΙΟΥ 2019

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ  ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26 ΜΑΙΟΥ  2019

 

 

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 

 

>  Το Τμήμα Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας πληροφορεί τους δημότες ότι από την 1η Μαΐου έως και τις  31-10-2019 απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτοκτηνοτροφικές εκτάσεις, σύμφωνα και με τις Πυροσβεστικές Διατάξεις 1/2019/19-04-2019 της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας.

Επισημαίνεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση αγροτικών εκτάσεων επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια που εκδίδεται από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Υπενθυμίζεται εξάλλου η υποχρέωση των ιδιοκτητών οικοπέδων  για την αποψίλωσή τους από ξερά χόρτα προς αποφυγήν πυρκαγιών.
Η Υπηρεσία επίσης απευθύνει έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων έμπροσθεν οδών να αποκόψουν τυχόν κλαδιά δέντρων που προεξέχουν και εμποδίζουν την κυκλοφορία, δημιουργώντας μάλιστα πολλές φορές επικίνδυνες καταστάσεις. Παρακαλούνται οι δημότες όπως τα κλαδιά δεματοποιούνται σε μέγεθος που βοηθά την αποκομιδή τους και να μην εγκαταλείπονται σε ρείθρα. 

Λόγω της ανυπαίτιας καθυστέρησης στην πρόσληψη του αναγκαίου εποχικού προσωπικού στην Καθαριότητα, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι όπως  συμβάλουν στη διατήρηση της καθαριότητας στο νησί ακολουθώντας το πρόγραμμα αποκομιδής και να τοποθετούν τα απορρίμματα εντός των κάδων.   

********************************************

 

>   Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου “ΣΤΉΡΙΞH ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΥΛΟΣ”, ο δρόμος που οδηγεί στις Ράχες - Σταυρός θα κλείσει στις 03-05-2019, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 8:00 π.μ. από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
 Τα βαρέα οχήματα για δυο εβδομάδες θα εξυπηρετούνται από το δρόμο του ΠΕΥΚΙΑ.

********************************************

 

 

                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σκοπέλου ανακοινώνει ότι κατά το διήμερο 4 και 5 Μαΐου 2019 οι δημοτικές υπηρεσίες  που χορηγούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Σάββατο 04/05 και
Κυριακή 05/05


Εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών υπ’ αριθ. 12 (ΑΔΑ:65ΦΔ465ΧΘ7-5ΟΕ)
Παρακαλούμε απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα για οποιαδήποτε πληροφορία:
08:00 – 19:00 ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Τηλ: 2424350115 - 2424350133
Φαξ:2424023230

13:00 – 19:00 ΚΕΠ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Τηλ: 2424034480 - 2424350310
Φαξ: 2424034449

19:00 – 12:00 βραδινή ΚΕΠ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Τηλ: 2424029064 - 2424350300
Φαξ: 2424024522

********************************************

 

 

>  ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Από το Δήμο Σκοπέλου, γνωστοποιείται η διακοπή της κυκλοφορίας πεζών, δικύκλων και οχημάτων σε τμήμα της οδού στη περιοχή του “Μύλου”, όπου καταλήγει η περιφερειακή οδός της πόλης Σκοπέλου, μέχρι την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην εν λόγω οδό. Σχετικό ΦΕΚ

********************************************

 

> ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΑΔΕΙΑΣ  ΕΔΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΔΧ ΤΑΞΙ ΣΕ ΕΔΧ ΤΑΞΙ ΣΕ ΕΔΧ ΕΙΔΜΙΣΘ Η ΕΙΔΜΙΣΘ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν.4070/12 ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ

********************************************

 

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΟΧ1 2019

********************************************

 

Πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δύο ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Σκοπέλου.

********************************************

 

 

>   ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
    Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.
 Τοποθετείστε σε εμφανές σημείο στο σπίτι τους παραπάνω αριθμούς τηλεφώνων πρώτης ανάγκης εφόσον τα παιδιά σας είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν και βεβαιωθείτε ότι το γνωρίζουν.
 Βοηθήστε τα παιδιά σας να απομνημονεύσουν οικογενειακά στοιχεία όπως το επίθετό τους, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του σπιτιού.
 Εξηγείστε σε όλα τα μέλη της οικογένειας πώς και πότε να κλείνουν τις παροχές ηλεκτρικού, φυσικού αερίου και νερού, πώς να χρησιμοποιούν τον πυροσβεστήρα και πώς να καλούν σε βοήθεια.
 Προμηθευτείτε είδη πρώτης ανάγκης όπως κουτί πρώτων βοηθειών, πυροσβεστήρα, φακό και μπαταρίες, φορητό ραδιόφωνο κλπ.
 Μεριμνήστε ειδικά για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Μόλις περάσει η κακοκαιρία
 Παρακολουθείτε συνεχώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση τις επίσημες προειδοποιήσεις ή συμβουλές.
 Ελέγξτε το σπίτι και τα λοιπά περιουσιακά σας στοιχεία για να καταγράψετε πιθανές ζημιές.

Αν πρόκειται να μετακινηθείτε
 Ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
 Ανάλογα με τον προορισμό σας αναλογιστείτε το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσετε (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση κλπ.).
 Μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
 Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.
 Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
 Μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ.
 Ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση.
 Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.).
 Φορέστε κατάλληλα ρούχα αν πρόκειται να μετακινηθείτε πεζή.
 Προσέξτε όταν βαδίζετε ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων ή εξαιτίας της πτώσης αντικειμένων από υπερβολικό άνεμο ή χαλαζόπτωση.
 Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις σας.
 Μείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί. O πανικός επιβαρύνει την κατάσταση.
 Διευκολύνετε το έργο των Αρχών.


ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

► ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Πριν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων
 Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
 Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
 Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
 Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
 Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).


► ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Πώς να εκτιμήσετε την απόσταση από μια καταιγίδα
 Μετρήστε το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αστραπής και της βροντής σε δευτερόλεπτα. Διαιρέστε το χρόνο που μετρήσατε με το 3 ώστε να υπολογίσετε την απόσταση της καταιγίδας σε χιλιόμετρα.
 Λάβετε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, πριν η καταιγίδα σας πλησιάσει. Η απόσταση είναι ενδεικτική καθώς η καταιγίδα μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα πάνω από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.


ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ

Αν βρίσκεστε στο σπίτι
 Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 Ελέγξτε τον τρόπο στερέωσης διαφημιστικών πινακίδων που τυχόν έχετε αναρτήσει.
 Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
 Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.
 Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο
 Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
 Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
 Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
 Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο
 Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
 Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
 Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.
 Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
 Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
 Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
 Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
 Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
 Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης
 Προφυλαχθείτε αμέσως. Μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

► ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αν κατοικείτε σε ορεινή ή δύσβατη περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από χιονοπτώσεις
 Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
 Φροντίστε για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια).


ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑΣ

Αν βρίσκεστε στο σπίτι
 Διατηρείστε το ζεστό και παραμείνετε σε αυτό όσο μπορείτε.
 Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα.
 Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
 Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο
 Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
 Αλλάξτε πορεία αν είστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση.
 Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
 Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν ακινητοποιηθεί. Τοποθετείστε στην κεραία του ραδιοφώνου ή σε άλλο εμφανές σημείο ένα ύφασμα με έντονο χρώμα ώστε να σας εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείστε την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο
 Πηγαίνετε σε ασφαλές μέρος χωρίς να εκτεθείτε στη χιονοθύελλα.
 Ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και φορέστε ζεστές αδιάβροχες μπότες. Προτιμήστε ένα αδιάβροχο εξωτερικό ρούχο.
 Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις.
 Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
 Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μετακινήσεις στην πόλη.


► ΠΑΓΕΤΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ
 Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται προσοχή όταν οδηγείτε. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες.
 Αν μετακινείστε πεζή, φορέστε κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

Στα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών
 Μάθετε πού βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.
 Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.
 Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
 Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ.
 Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.
 Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων  κ.λπ.).
 Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.
 Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.
 Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.

ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΑΓΕΤΟΣ
Αν παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης
 Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του σπιτιού και ελέγξτε τον υδρομετρητή. Αν συνεχίζει να λειτουργεί («γράφει») τότε υπάρχει διαρροή στο δίκτυο. Κλείστε το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε υδραυλικό.
 Αν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα κοντά στον διακόπτη ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή. Αν δεν έχετε αποτελέσματα επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό.
 Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ώστε να τις απομονώσετε.

 

********************************************

 

  Ο Δήμος Σκοπέλου ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε στην   Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  (ΦΕΚ 29/τ. ΑΣΕΠ/10.10.2018) η Προκήρυξη 10Κ/2018 Πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας εκατόν δεκαοκτώ (118) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και τρεις (3) θέσεις στον Δήμο Σκοπέλου και συγκεκριμένα:
-Μία (1) θέση ΠΕ Διοικητικού
-Μία (1) θέση ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών
-Μία (1) θέση ΤΕ Μηχανικών Πολιτικών Έργων Υποδομής


Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων αρχίζει την Δευτέρα  29/10/2018 και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 13/11/2018 και ώρα 14.00.


Για τα δικαιολογητικά, τα προσόντα και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέχουν στα αντίστοιχα κεφάλαια της Προκήρυξης, η οποία θα αναρτηθεί στα τοπικά καταστήματα και στο σάιτ του Δήμου.
********************************************

 

>    ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας

σας παρακαλεί να δείτε τα παρακάτω πολύ σημαντικά για τις δασικές πυρκαγιές 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ     

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ     

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ        

********************************************

 

  ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  

Ο Δήμος Σκοπέλου ανακοινώνει ότι θα προσλάβει  με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου  ένα  (1) άτομο ειδικότητας ΥΕ Νεκροθαφτών (διάρκεια σύμβασης έξι (6) μήνες)   για την κάλυψη των αναγκών του Κοιμητηρίου, και τέσσερα (4) άτομα ειδικότητας ΔΕ  Οδηγών Απορριμματοφόρων (χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου) και επτά (7) άτομα ειδικότητας ΥΕ Εργατών Καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Οι σχετικές Ανακοινώσεις, το Παράρτημα του ΑΣΕΠ και Έντυπο Αίτησης (ΣΟΧ 6) έχουν ήδη αποσταλεί και αναρτηθεί στα δημοτικά καταστήματα.
Η υποβολή των αιτήσεων αρχίζει την Παρασκευή  03/08/2018 και θα διαρκέσει έως και την Δευτέρα 13/08/2018, ώρες 9.00-13.00 (Γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού, αρμόδιοι υπάλληλοι Γούλας Γεώργιος, Γκίκα Βασιλική).
Σημειώνεται ότι, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και της παράλληλης διαδικασίας για την πρόσληψη ενός (1) ατόμου ΔΕ Βοηθών Ηλεκτροτεχνίτη, οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται πλήρως συμπληρωμένες και συνοδευόμενες από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Έντυπα ΣΟΧ 2 / 2018

Έντυπα ΣΟΧ 3 / 2018

********************************************

 

         ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    

  Τις τελευταίες ημέρες το Γραφείο Προγραμματισμού, Πληροφορικής & Διαφάνειας του Δήμου Σκοπέλου γίνεται αποδέκτης πολλών και έντονων παραπόνων από απλούς συμπολίτες μας αλλά και από επιχειρηματίες – επαγγελματίες, για θέματα παρεμβολών σε δίκτυα ραδιοεπικοινωνιών (WAS/RLAN) στην μπάντα των  2400− 2483,5 MHz, δηλαδή στην περιοχή που εκπέμπουν οι συσκευές για κάλυψη WiFi. Τα περισσότερα δε παράπονα έχουν να κάνουν με υπερβολικά μεγάλη ισχύ κάποιων σημείων πρόσβασης στο internet (access points) που καθιστούν  αδύνατη την πρόσβαση στο WiFi γειτονικών επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών.
   Αρκετοί επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για διαφυγόντα κέρδη και απειλούν με καταγγελία στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων).
  Ως Δήμος εννοείται ότι μας ενδιαφέρει να μην δημιουργούνται προστριβές ανάμεσα στους συμπολίτες μας και με αφορμή τα παραπάνω επικοινωνήσαμε με την αρμόδια υπηρεσία της ΕΕΤΤ, της οποίας τους υπαλλήλους ευχαριστούμε πολύ για την εκτενή πληροφόρηση και τη βοήθεια που μας προσέφεραν.
   Ενημερώνουμε λοιπόν τους συμπολίτες μας ότι μπορεί η ζώνη των 2400 – 2483,5 MHz και  5470 − 5725 MHz  να είναι ελεύθερες προς χρήση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε και ότι θέλουμε. Πιο συγκεκριμένα η συνολική ενεργός ισοτροπική ακτινοβολούμενη ισχύς (eirp) δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100mW στη ζώνη 2400− 2483,5 MHz, και το 1W στη ζώνη 5470 − 5725 MHz. Στην ισχύ αυτή συνυπολογίζεται η ισχύς εξόδου του πομπού και το κέρδος (db) της κεραίας. Ο αισθητήρας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που είναι τοποθετημένος σε κεντρικό σημείο της Σκοπέλου δείχνει ότι αυτά τα όρια ξεπερνούνται κατά πολύ. Σε περίπτωση καταγγελίας στην ΕΕΤΤ και αν διαπιστωθεί παρανομία τα πρόστιμα είναι πολύ «τσουχτερά» και σε περιπτώσεις ξεπερνούν τις 30.000€.
   Ο Δήμος Σκοπέλου πέρα από την πληροφόρηση δεν μπορεί να κάνει κανενός είδους παρέμβαση στους ιδιοκτήτες κεραιών WiFi που είναι εκτός νόμιμων ορίων και επομένως η υπηρεσία μας δεν φέρει καμία ευθύνη για το πώς χρησιμοποιεί ο καθένας τον εξοπλισμό του.
   Παρακαλούνται λοιπόν όσοι συμπολίτες μας υποπτεύονται ότι η ισχύς του σημείου πρόσβασης WiFi που διαθέτουν μπορεί να είναι πάνω από το επιτρεπτό όριο, να ζητήσουν από τον εγκαταστάτη του να το ελέγξει. Το ίδιο ισχύει και για την ζώνη 5470 − 5725 MHz που χρησιμοποιείται κυρίως για ασύρματες ζεύξεις σημείων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευτείτε το ανάλογο ΦΕΚ που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:  ΕΕΤΤ ΦΕΚ για WiFi.

    Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο Προγραμματισμού, Πληροφορικής & Διαφάνειας του Δήμου Σκοπέλου στο τηλέφωνο 2424350132. 

********************************************

 

 

ΚΛΙΚ στην αφίσα για να δείτε σχετικό βίντεο....

 

 

Ένωση Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940 - 41

Μιχαλακοπούλου 27, 115 28, Αθήνα

Τηλ. επικ.: 210 7253625, email: iroes1940@gmail.com

 

Ανακοίνωση

Για τους συγγενείς των πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 στη Βόρειο Ήπειρο

 

Την 22α Ιανουαρίου 2018 μετά από Συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας, άρχισε επισήμως η αναζήτηση των οστών των 7.976 πεσόντων κατά το Έπος 1940 -  41 στη Βόρεια Ήπειρο, που σχεδόν στο σύνολό τους επί 78 χρόνια παραμένουν  άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι.

 

Οι αναζητήσεις – εκταφές άρχισαν από τον ομαδικό τάφο στα Στενά της Κλεισούρας και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Για τον εντοπισμό των οστών των πεσόντων και την αναγνώριση της ταυτότητας οι συγγενείς μπορεί να απευθύνονται:

 

 

Προληπτικά μέτρα μείωσης του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έτους 2018

Σας γνωρίζουμε ότι ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2018 και προς αποφυγή πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις, ενημερώνουμε τους  αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Δήμου Σκοπέλου, ότι από 01-05-2018 μέχρι 31-10-2018 απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές  και αγροτοκτηνοτροφικές εκτάσεις, σύμφωνα με την Π.Δ.1/2018.

Επίσης επισημαίνουμε στους κατοίκους του Δήμου Σκοπέλου  ότι κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση αγροτικών εκτάσεων επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια που εκδίδεται από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία και ότι οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διτάξεις

Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης