Welcome to official website of Skopelos Isl.

Τηλ/Fax.: 24240 23294
Ε-mail: kentrok@skopelos.gov.gr

Fb: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου


Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 16:00

 

Κτίριο<<Ξενία>>,Παραλία Σκοπέλου

 

Κοινωνική Λειτουργός: Μαρία Περίσση

Ψυχολόγος: Αικατερίνη Λιθαδιώτη

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 2021-2022 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06-10-2021

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 2021 - 2022

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΕΒΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

 

 

 

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΑΠΗΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

 

 

 

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

 

 

 

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!
ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΜΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ!!!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!
 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          
ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                   
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                       Σκόπελος 18/12/2020   
               

ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

ΜΑΖΙ  μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα!!
ΜΑΖΙ μπορούμε να δημιουργούμε ισχυρούς δεσμούς Αγάπης και Αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας!!


Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου, προχωρούν στην συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ,τα οποία θα διατεθούν στους συμπολίτες μας που αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά.
Σε  Σούπερ-Μάρκετ του Δήμου, (αμέσως μετά τα ταμεία),κατά την διάρκεια των εορτών οι δημότες  μπορούν να προσφέρουν βασικά είδη διατροφής /υγιεινής μακράς διάρκειας (ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ ,όσπρια, ζυμαρικά, χαρτικά, απορρυπαντικά κ.λ.π.) στο  διαμορφωμένο <<ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΑΠΗΣ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ>> .
Ας κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια για να μη λείψει τίποτα από το εορταστικό τραπέζι των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη .

<<Με συλλογική ευθύνη ,ομοψυχία και ενότητα θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Καλούμε του δημότες που έχουν την δυνατότητα ,να συνδράμουν στη δράση <ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΑΠΗΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ> και να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας ,που στερούνται βασικά αγαθά. Οφείλουμε να είμαστε κοντά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Σκοπέλου και να τις στηρίζουμε ουσιαστικά. Η υλοποίηση κοινωνικών δράσεων αποτελεί  προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής., Βούλγαρης Αριστείδης, Αντιδήμαρχος Σκοπέλου>>.

 

 

 

 

 

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          
ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                   
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                                         
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Υ  

 

                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σκοπέλου ενημερώνει τους δημότες και τις δημότισσες της Γλώσσας και του Νέου Κλήματος  ότι για τον μήνα Νοέμβριος η Κοινωνική Υπηρεσία θα παραβρεθεί στο κτήριο του Κ.Ε.Π. Γλώσσας τις κάτωθι ημερομηνίες:


• Τετάρτη      04/11/2020                 ώρες: 9:00 π.μ. - 13:30 μ.μ

• Τετάρτη      11/11/2020                 ώρες: 9:00 π.μ. - 13:30 μ.μ

• Τετάρτη      18/11/2020                 ώρες: 9:00 π.μ. - 13:30 μ.μ

• Τετάρτη      25/11/2020                 ώρες: 9:00 π.μ. - 13:30 μ.μ


Για περισσότερες πληροφορίες και  ραντεβού παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με το γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας στο τηλέφωνο  2424022834  και ώρες 07:00 π.μ.- 15:00 μ.μ.                       
 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Σκοπέλου ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Μαγνησίας/ Σποράδων θα πραγματοποιήσει  διανομή  προϊόντων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος  Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής  για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στο ΤΕΒΑ.
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί  στο Ν. Κλήμα έξω από την εκκλησία των Αγ. Αναργύρων την Τετάρτη 21/10/2020 ώρα 10:00 π.μ., στη Γλώσσα στον χώρο του κτιρίου της Κοινότητας την Τετάρτη 21/10/2020  από τις 11:00 π.μ. έως και τις 13:30 μ.μ, στη Σκόπελο στο χώρο της μεταφορικής ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΛΑΣ  την Τετάρτη 21/10/2021  από 10:30 μ.μ. έως 13:30 π.μ. 
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την Αστυνομική τους Ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή το Διαβατήριο για τους αλλοδαπούς. Εάν η παραλαβή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο  ή  μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα θα μπορεί να παραλάβει τρίτο πρόσωπο  προσκομίζοντας εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου.
Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προϊόντων θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα από τους δικαιούχους για την μεταφορά των προϊόντων τους, προσερχόμενοι με μεταφορικό μέσο ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο επιλέξουν για τη μεταφορά των προϊόντων τους από το σημείο διανομής.


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ.

 

 

 

 

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σκοπέλου ενημερώνει τους δημότες και τις δημότισσες της Γλώσσας και του Νέου Κλήματος  ότι για τον μήνα Οκτώβριο η Κοινωνική Υπηρεσία θα παραβρεθεί στο κτίριο του Κ.Ε.Π. Γλώσσας τις κάτωθι ημερομηνίες:

• Τετάρτη 07/10/2020 ώρες 09:00 π.μ.– 13:00 μ.μ.
• Τετάρτη 14/10/2020 ώρες 09:00 π.μ.– 13:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και  ραντεβού παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με το γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας στο τηλέφωνο  2424022834  και ώρες 07:00 π.μ.- 15:00 μ.μ.                       

 


ΚΔΒΜ Σκοπέλου, 28 / 9 / 2020


Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Σκοπέλου.

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Σκοπέλου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης)και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Σκοπέλου στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.
Στο Κ.Δ.Β.Μ. του ΔήμουΣκοπέλου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

 

Α/Α ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Διάρκεια σε ώρα
1 Βιολογικά προΐόντα : Παραγωγή-Πιστοποίηση-Διάθεση 25
2 Οικιακή μελισσοκομία 25
3 Νέες εναλλακτικές καλλιέργειες 25
4 Ανακύκλωση και κομποστοποίηση 25
5 Αρχιτεκτονική  κήπων 25
6 Συλλογικές περιβαλλοντικές δράσεις 25

 

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:
Τηλ. :  24240 23294, 24243 50132
Ταχ. Διεύθυνση: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου, 37003, Σκόπελος
Email: kentrok@skopelos.gov.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται στο Κέντρο Κοινότητα Δήμου Σκοπέλου και στο ΚΕΠ Γλώσσας
 

 

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ν. ΚΛΗΜΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από τον Σύλλογο Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου και 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Κλήματος Σκοπέλου πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στους γονείς την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020.
Η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας, κα Αικατερίνη Λιθαδιώτη ανέπτυξε το θέμα «Ενδοσχολική Βία και Σχολικός εκφοβισμός: Τρόποι αντιμετώπισης». Στόχος της ενημέρωσης ήταν οι γονείς να κατανοήσουν το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Ειδικότερα, τις μορφές του σχολικού εκφοβισμού, τις αιτίες, τα χαρακτηριστικά των μαθητών που εκφοβίζουν και εκφοβίζονται, τον ρόλο των παρατηρητών, τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των εμπλεκομένων και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Σύλλογο Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου και 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Κλήματος Σκοπέλου για την πρόσκληση και την άριστη συνεργασία.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΛ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 2019


Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από τη διεύθυνση του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου, πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου (δύο διδακτικές ώρες σε κάθε τάξη) την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019.


Η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κα Λιθαδιώτη Αικατερίνη ανέπτυξε το θέμα «Εθισμός στο Διαδίκτυο» μέσω της βιωματικής μεθόδου. Στόχος της δράσης ήταν οι μαθητές να ενημερωθούν για τον εθισμό στο διαδίκτυο, για τις επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική τους υγεία καθώς και για την υιοθέτηση υγιών στάσεων ζωής.

 

 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου θα ήθελε να ευχαριστήσει την Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου, κα Καπραβέλου Αλεξία, καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, για την πρόσκληση και την άριστη συνεργασία

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 2019

To Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου σε συνεργασία με «το Χαμόγελο του Παιδιού», το Γυμνάσιο Σκοπέλου «ΚαισάριοςΔαπόντε» και το Γυμνάσιο Γλώσσας με ΛΤ πραγματοποίησε με επιτυχία παρεμβάσεις ενημέρωσης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 (κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου) ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στους μαθητές του Γυμνασίου Σκοπέλου «ΚαισάριοςΔαπόντε» και του Γυμνασίου Γλώσσας με ΛΤ αντίστοιχα, με θέμα «Εκφοβισμός μέσω ηλεκτρονικών μέσων.

 

 


 
Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου 2019  πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση σε γονείς και εκπαιδευτικούς στην αίθουσα του «Ορφέα» στη Σκόπελο από την ψυχολόγο του Οργανισμού «το Χαμόγελο του Παιδιού». Το θέμα της ενημέρωσης ήταν η «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».
 
Το σύνολο των παρεμβάσεων έτυχαν θερμής υποδοχής από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία τόσο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου και των σχολείων όσο και του Οργανισμού «το Χαμόγελο του παιδιού» για τη συνέχιση της συνεργασίας.
Ευχαριστούμε τη διεύθυνση και τους συλλόγους διδασκόντων του Γυμνασίου Σκοπέλου «ΚαισάριοςΔαπόντες» και του Γυμνασίου Γλώσσας με ΛΤ για την άριστη συνεργασία. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ΑΝΕΣ ferries και την Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου για την αρωγή τους στη υλοποίηση των παρεμβάσεων
.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑΣ  2019

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από τη διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας Σκοπέλου, πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019.
Η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας, κα Αικατερίνη Λιθαδιώτη, ενημέρωσε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, τις υπηρεσίες που παρέχει και τους σκοπούς του. Επίσης, η ψυχολόγος ανέπτυξε το θέμα « Ενδοσχολική Βία και Σχολικός εκφοβισμός: Τρόποι αντιμετώπισης». Στόχος της ενημέρωσης ήταν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Ειδικότερα, τις μορφές του σχολικού εκφοβισμού, τις αιτίες, τα χαρακτηριστικά των μαθητών που εκφοβίζουν και εκφοβίζονται, τον ρόλο των παρατηρητών, τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των εμπλεκομένων και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου θα ήθελε να ευχαριστήσει την Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας Σκοπέλου, κα. Γεωργία Τσουκαλά, καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, για την πρόσκληση και την άριστη συνεργασία.

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ  2019

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από τη διεύθυνση του 2ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου, πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία σε γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στο χώρο του «Ξενία» στη Σκόπελο.
Η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας, κα Αικατερίνη Λιθαδιώτη, ανέπτυξε το θέμα «Οι κανόνες και τα όρια στην προσχολική ηλικία». Στόχος της ομιλίας ήταν οι γονείς να κατανοήσουν τον γονεικό ρόλο στην οριοθέτηση, την χρησιμότητα της ύπαρξης των κανόνων και των ορίων για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και να εφαρμόσουν τρόπους υγιούς οριοθέτησης στα παιδιά τους. Ακολούθησε συζήτησε με τους παρευρισκόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με τον χειρισμό δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών.

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΝΕ ΓΣΕΕ 2019

  Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου σε συνεργασία με το το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ πραγματοποίησε δύο δίωρα ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης/συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 στο Κτίριο του Ξενία στην Σκόπελο. Η θεματολογία των εργαστηρίων αφορούσε την διαμόρφωση ενός πλάνου αναζήτησης εργασίας, την απόκτηση δεξιοτήτων τεχνικών πλοήγησης στην αγορά εργασίας και αρωγή στην σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής.

Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία τόσο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου όσο και του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για τη συνέχιση της συνεργασίας.

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Ο Δήμος Σκοπέλου και τo Κέντρο Κοινότητας  Δήμου Σκοπέλου σε συνεργασία με την Μονάδα Οικογενειακού Προγραμματισμού και Προγεννητικού Ελέγχου του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου διοργάνωσαν ομιλία την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στις 18:30 στον «Ορφέα» με θέμα:«Η συμβολή της Μονάδας  Οικογενειακού Προγραμματισμού και Προγεννητικού Ελέγχου στη πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου »,  με τρεις θεματικές ενότητες 1η :Η Λειτουργία της Μονάδας  Οικογενειακού Προγραμματισμού και Προγεννητικού Ελέγχου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με ομιλήτρια την κα. Καλαϊτζή Αικατερίνη / Μαία, 2η : Η πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της μήτρας με ομιλήτρια την κα. Ντούλια Παναγιώτα / Επισκέπτρια Υγείας και 3η : Η πρόληψη του  Καρκίνου του  Μαστού με ομιλήτρια την κα. Φώτου Δέσποινα / Μαία.

 

Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια προγράμματος ενημέρωσης της Μονάδας Οικογενειακού Προγραμματισμού και Προγεννητικού Ελέγχου  στους  μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ Σκοπέλου και Γλώσσας.


Ευχαριστούμε τον κόσμο που παρευρέθηκε στην ομιλία και συμμετείχε με ερωτήσεις / απορίες στις θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την HELLENICSEAWAYSκαι το Ξενοδοχείο «Ανέλλη»  για την αρωγή τους στη υλοποίηση των παρεμβάσεων.

 

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ SIFFY FESTIVAL ΟΜΙΛΙΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2019

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου συμμετέχει στις φετινές δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Νέους (8-18 ετών) που διεξάγεται στη Σκόπελο (Skopelos International Festival for Youth – SIFFY) κάθε καλοκαίρι.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 στις 10.00 στον χώρο του «Ξενία» στην Σκόπελο, η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου, κα Αικατερίνη Λιθαδιώτη, ανέπτυξε το θέμα «Ο ρόλος των χρωμάτων στην ψυχολογία και το μάρκετινγκ».  Στόχος της ομιλίας ήταν να λάβουν τα παιδιά ιδέες γύρω από το θέμα της ψυχολογίας των χρωμάτων και να τις συμπεριλάβουν στη σύνθεση των σεναρίων των ταινιών.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου θα ήθελε να ευχαριστήσει την ομάδα του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Νέους (Skopelos International Festival for Youth – SIFFY)» για την πρόσκληση συμμετοχής στις δράσεις του φεστιβάλ.

 

   

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 2018

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από τη διεύθυνση του Γυμνασίου Σκοπέλου, πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στους γονείς των μαθητών στις 13 Δεκεμβρίου 2018.

Η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας, κα Μαρία Περίσση, ενημέρωσε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, τις υπηρεσίες που παρέχει και τους σκοπούς του.

Η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας ,κα Αικατερίνη Λιθαδιώτη, ανέπτυξε το θέμα « Ενδοσχολική Βία και Σχολικός εκφοβισμός: Συμβουλές για γονείς». Στόχος της ενημέρωσης ήταν οι γονείς να κατανοήσουν το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Ειδικότερα τις μορφές του σχολικού εκφοβισμού, τις αιτίες, τα χαρακτηριστικά των μαθητών που εκφοβίζουν και εκφοβίζονται, τον ρόλο των παρατηρητών, τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των εμπλεκομένω και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου ( πιο συγκεκριμένα, τι μπορούν να κάνουν οι γονείς των μαθητών που εκφοβίζουν και εκφοβίζονται).

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου θα ήθελε να ευχαριστήσει την Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκοπέλου, κα Κυριακή Θεοδώρου, καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, για την πρόσκληση και την άριστη συνεργασία.

 

 

 

           ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ  (2019-2020)

          ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

 

      Ενημερωτικό βιντεάκι για τα Κέντρα Κοινότητας.... 

 

 

    Οι ενδιαφερόμενοι για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» , (ΚΕΑ) μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου.
    Το Κέντρο στεγάζεται προσωρινά στο κτήριο του πρώην ΚΑΠΗ , τηλ. επικοινωνίας 24240 23294. Ωράριο λειτουργίας  08:00  -  16:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

 

     Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για ΔΕΗ. 

 

 

     ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από τη διεύθυνση του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου, πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στους μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ’ Δημοτικού (4 διδακτικές ώρες σε κάθε τμήμα) στις 7 και 8 Ιουνίου 2018. Η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κα Λιθαδιώτη Αικατερίνη ανέπτυξε το θέμα «Διαφυλικές Σχέσεις-Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση» μέσω της βιωματικής μεθόδου.

Στόχος της δράσης ήταν οι μαθητές:

• Να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, τις ικανότητες και τις δυνάμεις τους
• Να κατανοήσουν την μοναδικότητα και την διαφορετικότητα του καθενός μέσα στην ομάδα
• Να  εκφράσουν και να ανταλλάξουν σκέψεις, αντιλήψεις και συναισθήματα για το φύλο τους και το αντίθετο φύλο
• Να προετοιμαστούν για τις αλλαγές, σωματικές και συναισθηματικές, που παρατηρούνται στην εφηβεία
• Να εξοικειωθούν με θέματα σχετικά με τον έρωτα και να δοθεί το έναυσμα να συζητούν με πρόσωπα της εμπιστοσύνης τους
• Να προβληματιστούν σχετικά με το πρότυπο του συντρόφου
• Να κατανοήσουν την σπουδαιότητα της καλλιέργειας σεβασμού και υπευθυνότητας στις σχέσεις

     Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου θα ήθελε να ευχαριστήσει την Διευθύντρια του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου, κα Φραγκούλα Τουτουτζόγλου, καθώς και τους δασκάλους των δύο τμημάτων της ΣΤ’ Δημοτικού, για την πρόσκληση και την άριστη συνεργασία.

 

Τι είναι το Κέντρο Κοινότητας

 

το Κέντρο Κοινότητας Σκοπέλου είναι μια νέα δομή του Δήμου , απο όπου ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται , όλους τους φορείς ,υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου , Περιφέρειας ή Επικράτειας.

 

Οι πόροι προέρχονται απο το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας   ΕΣΠΑ 2014-2020

 

Ποιές υπηρεσίες παρέχει

 

Α.Υποδοχή -Ενημέρωση-Υποστήριξη των πολιτών

Για τα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης ,όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) , το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) κ.α., τόσο για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων όσο και για την συλλογή των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών.

 

Β.Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

Όπως Δομές Ψυχικής Υγείας ,Δομές ΑμεΑ,Προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας με στόχο την ένταξη των ανέργων.

 

Γ.Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων όπως:

  1. Παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε παιδιά , ενήλικες και οικογένειες.

 

Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας.

 

Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό , ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

 

  •